Türk Denizcileri.com

Tam Versiyon: Yakın Doğu Üniv. Tanıtım
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
[Resim: 96.jpg]

TARİHÇE

Yakın Doğu Üniversitesi 1988 yılında KKTC Milli Eğitim Bakanlığı’nın 17/1986 sayılı Milli Eğitim Yasası’na bağlı olarak Bakanlar Kurulu onayı ile Lefkoşa’da kurulan Yakın Doğu Üniversitesi, bugün 55'e yakın ülkeden gelen seçkin öğrencileriyle, uluslararası bir kimlikte; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Başkenti Lefkoşa’da yüksek düzeyde eğitim olanakları ve yetkin öğretim kadrosuyla etkinlik gösteren bir yükseköğretim kurumudur. Yakın Doğu Üniversitesi, Avrupa Üniversiteler Birliği'ne (EUA), UNESCO bünyesindeki Dünya Üniversiteler Birliği'ne (IAU), Uluslararası Mühendislik Eğitimi Topluluğu (IGIP), Uluslararası Saygın Medikal Akreditasyon Sistemi (JCI) ve İslam Dünyası Üniversiteler Federasyonu'na (FUIW) tam üyedir.

Çağdaş bir kampüs alanı içerisinde yapılanmış olan Yakın Doğu Üniversitesi, bütün fakülteleri, yüksekokulları, enstitüleri, laboratuvarları, atölyeleri, bilgisayar merkezleri, kültür merkezleri, kütüphanesi, yurtları, olimpik kapalı yüzme havuzu ve diğer sosyal ve sportif tesisleri ile Özel Yakın Doğu Okul Öncesi, Özel Yakın Doğu İlkokulu ve Özel Yakın Doğu Koleji bir bütün oluşturmaktadır. Yakın Doğu Üniversitesi kampüsünde bulunan YDÜ-IBM İleri Araştırmalar Merkezi ile dünya sorunlarına çözüm aramaktadır.

Tüm akademik ve idari birimleriyle Yakın Doğu Üniversitesi’nin tek amacı, 16 Fakülte ve 4 Yüksekokuldaki seçkin öğrencilerine en iyi eğitim ve öğretim ortamı sağlamak yanında, onları kendine güvenen, sorumluluğunu herşeyin üzerinde tutan, akılcı, yaratıcı, araştırmacı ve özgür düşünceye sahip Atatürk ilke ve devrimlerini özümsemiş bireyler olarak yetiştirmektir.

Yakın Doğu Üniversitesi kuruluşundan bu yana geçen ve bir kurumun tarihi bakımından son derece kısa sayılan bir zaman dilimi içerisinde olağanüstü bir hızla gelişmiş ve Kıbrıs’ın bir eğitim ve kültür merkezi olmuştur.

DENİZCİLİK FAKÜLTESİ

Kuruluş
Hızla gelişen dünya deniz ticaret filosunun uzman personel gereksinmesi ve deniz kaynaklarından daha fazla yararlanma arayışları, üniversiteleri deniz ve denizcilikle ilgili bölümler açmaya teşvik etmektedir. Yakın Doğu Üniversitesi, Denizcilik Fakültesi de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde duyulan bu tür bir gereksinme ile 1996 yılında kurulmuştur. Fakültenin esas amacı, deniz ticaret filosunun gereksinme duyduğu güverte vardiya zabitleri ve vardiya mühendisleri ile deniz işletmecisi personeli eğitmektir. Gemi Yönetim Mühendisliği (Güverte), Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği ve Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi dallarında yapılan eğitimler sonucunda öğrencilere lisans diploması yanında, ilgili bölümlerde Birleşmiş Milletler Denizcilik Örgütü (IMO)’nün öngörmüş olduğu uluslararası standartlarda denizcilik bilgi ve becerileri de kazandırılmaktadır.

Misyon
Toplam Kalite Yönetimini sürdürebilmek için, gerekli altyapıyı oluşturmak.Öğrenciler ile sürekli işbirliği içerisinde olmak ve beklentilerini en kısa sürede karşılamak.Tüm öğretim üyeleri ve eğitmenler tarafından kalitenin bir yaşam felsefesi olarak algılanmasını sağlamak. Sürekli iyileştirme çalışmalarını devam ettirmek ve herkesin bu çalışmalara katılmasını sağlamak. Problemleri ve çözüm önerilerini deterministik, analitik, istatistik ve ekonometrik yöntemler ile süreç kontrol uygulamalarını sağlamak.En üst düzeyde motivasyonu artırmak.Eğitim kalitesini yükseltmek.Mezun olan öğrencilerin piyasa koşullarında zorlanmadan iş bulabilecekleri kaliteli eğitimi almalarını sağlamak.Üniversite-Endüstri işbirliği kurularak verilen eğitimin pratiğinin sağlanmasına yönelik çalışmalarını artırmak.Öğrencilerin süreç içerisindeki başarısızlık oranlarını düşürmek.

Denizcilik Fakültesi, hızla gelişen dünya deniz ticaret faaliyetlerine ve kurumlarına ihtiyaç duyduğu uzman personal gereksinimini ve deniz kaynaklarından daha fazla yararlanma arayışlarına paralel olarak, Birleşmiş Milletler Uluslararası Denizcilik Örgütü’nün öngördüğü standartlarda ve evrensel anlamda denizcilik bilgi ve becerilerini kazandırmayı görev edinir.

Vizyon
Denizcilik Fakültesi, dünya deniz ticaret kurumlarına yetiştirdiği personel kaynaklarını sürdürebilmesi yüksek düzeyde kaliteli eğitim verebilen, öğrenciler tarafından öncelikli olarak tercih edilen, uluslararası düzeyde saygın bir fakülte olarak Doğu Akdeniz Havzası’nda lider bir denizcilik eğitim kurumu şekli ile tanınmaktır.

Yakın Doğu Üniversitesi