Türk Denizcileri.com

Tam Versiyon: Ceyhan limanından demir alacak
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
Ceyhan limanından demir alacak

Irak merkezi hükümeti 8 aydan bu yana ilk defa Ceyhan üzerinden petrol ihracatı yapacak. Sevkiyatta Kürt petrolü de bulunacak

[Resim: ceyhan_limanindan_demir_alacak_h6594.jpg]

Irak'taki merkezi hükümetle Kuzey Irak arasındaki petrol krizinin çözülmesinin ardından Kürt petrolünü taşıyacak olan tanker cumartesi günü Ceyhan limanından demir alacak.

Sektör kaynakları, Irak devlet petrol ihracat şirketi SOMO'nun, Mart ayından bu yana ilk kez Ceyhan üzerinden petrol ihracatına bu ay sonunda başlayacağını söyledi. Irak Merkezi Hükümeti’yle Kürdistan Bölgesi Hükümeti, geçen hafta petrol ihracatı konusundaki anlaşmazlığa son vermişlerdi.

CNN Türk’ün haberine göre, kaynaklar, sevk edilecek petrolün Kürt hampetrolü karışımı olacağını bildirdi. Bir deniz nakliyat kaynağı ve bir işlemcinin verdiği bilgiye göre, İtalyan Eni şirketi Ceyhan'dan 600,000 varil Irak petrolü yükleyecek.
Rus Lukoil'in ticaret birimi Litasco da aynı tarihte Ceyhan'dan yük alacak. SOMO, anlaşmadan sonra alıcılarıyla temasa geçmiş ve Ceyhan'dan Irak petrolünün resmi satış fiyatı üzerinden ham petrol alıp almayacaklarını sormuştu.