Skip to main content

TD Türk Denizcileri W.

CS

Türk Denizcileri.com'a hoş geldiniz!

Merhaba, Ziyaretçi! Ben Mini; size yardımcı olabilmek için buradayım. İçerik sağlayıcı paylaşım sitemize eriştiğiniz için çok mutluyuz. Giriş yaparak, birbirinden güzel içeriklerimizden kolaylıkla faydalanabilirsiniz. Kayıtlı değilseniz, hemen ücretsiz ve kolay bir şekilde kayıt olabilirsiniz. Sizi de ailemize bekliyoruz.

(Giriş yapmamış kullanıcılar tarafından görüntülenir.)

Türk Denizcileri Forumu içersinden hiç bir üye, kurucu ve yönetici ücret talep edemez. Talep eden veya ücret karşılığında birşey yaptırmak isteyen kişiler forumdan süresiz olarak uzaklaştırılır.
Reklam ve iş birliği için İletişim için aytemiz89@gmail.com
19-03-2013, 02:24 PM
#1
Çevrimdışı
[Resim: okul_ic.JPG]

Okulumuz Hakkında

Okulumuz, 1943-1944 Öğretim Yılında bugünkü adıyla "Trabzon İskenderpaşa İlkokulu" binasında hizmete açılmıştır. O günkü adı "Trabzon Sanat Enstitüsü" idi. Bu okulun bünyesinde Tesviye, Metal İşleri, Mobilya ve Dekorasyon bölümleri bulunmaktaydı.

Trabzon Sanat Enstitüsü , bugün bulunduğu bölgeye, 1945-1946 Öğretim Yılında taşınmıştır.O yıllarda E tipi bina olan taş binasından başka birimi yoktu. 1967-1968 Öğretim Yılında bugünkü öğretim binası, spor salonu, elektrik ve motor bölümü binası, 1973 yılında elektronik ve makina ressamlığı binası, 1979 yılında döküm bölümü binası, 1987 yılında ise yeni bina hizmete açılmıştır. Bölümlerin açılış tarihleri, genellikle binaların bitiş tarihlerine göre olmakta ise de; çoğu kez, önce bölüm açılmış, daha sonra da binaların yapılmasına başlanmıştır.

Öğretim yıllarına göre bölümlerin açılış tarihleri şöyledir: 1943-1944 Öğretim Yılında Tesviye, Metal İşleri, Mobilya ve Dekorasyon Bölümleri; 1967-1968 Öğretim Yılında Elektrik Bölümü; 1968-1969 Öğretim Yılında Motor Bölümü; 1973-1974 Öğretim Yılında Elektronik ve Makina Ressamlığı Bölümleri; 1979-1980 Öğretim Yılında Döküm Bölümü; 1980-1981 Öğretim Yılında Model Bölümü; 1986-1987 Öğretim Yılında İş Makinaları Bölümü; 1991-1992 Öğretim Yılında Telekomünikasyon ve Bilgisayar Bölümleri; 1996-1997 Öğretim Yılında Tesisat Teknolojisi, Yapı Ressamlığı Bölümleri; 1998-1999 Öğretim Yılında ise Yapı Bölümü Eğitim-Öğretime açılmıştır.

Okul bünyesi içinde faaliyetini sürdüren "Akşam Tekniker Okulu" 1968-1969 Öğretim yılında kapatılmış ve onun yerine 1969-1970 Öğretim yılında Makina Teknisyenliği Bölümü ile "Teknisyen Okulu" eğitim-öğretime açılmıştır. Bu okul 1974-1975 Öğretim yılında "Teknik Lise" adını almıştır

Anadolu Teknik Lisesi Bilgisayar Bölümü 1988-1989 Öğretim yılında, Makina Bölümü ise 1990-1991 Öğretim yılında eğitim-öğretime başlamıştır.

2008-2009 Eğitim –Öğretim yılında Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi açılması ile bünyesinde ANADOLU TEKNİK LİSESİ, DENİZCİLİK ANADOLU MESLEK LİSESİ, TEKNİK LİSE ve ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ olmak üzere 4 okulu örgün eğitim yapmaktadır. Ayrıca bünyesinde Açık Öğretim Meslek Lisesi uygulaması vardır.

DENİZCİLİK ALANI TANIYALIM

Deniz yollarının dünya ticaretindeki oranı %90 oranındadır.
Yetişmiş gemiadamları eksikliği tüm dünyada etkisini göstermektedir.
Denizcilik Anadolu meslek liseleri denizcilik sektörüne uluslararası düzeyde gemi adamları yetiştirmektedir.
Denizcilik alanında en bilinen meslek dalları gemi yönetimi (güverte-vardiya zabitliği ve gemi makineleridir. (makine zabitliği )
Okulumuz denizcilik alanında makine zabitliği eğitimi verilmektedir.
Denizcilik Anadolu meslek liselerinin makine zabitliği bölümünden mezun olanlar makine zabiti ehliyeti alarak kamu ve özel sektöre ait Türk ve yabancı bayraklı gemilerde ayrıca tersanelerin gemi makinesi bakım ve onarım birimlerinde istihdam edilirler.
Makine zabiti yöneticidir. Makine dairesinin sorumlularındandır. Makine lostromosu ve yağcı sınıfı gemi adamlarının çalışmalarını organize eder, vardiyasını tutar.

DENİZCİLİK ANADOLU MESLEK LİSELERİNE NASIL GİRİLİR?

Seviye belirleme sınavı (sbs) sonuçlarına göre okulumuz denizcilik alanı tercih edilmelidir.
Tercih sonuçlarına göre hak kazanan öğrenciler belirtilen tarihlerde mülakata alınırlar.
Diploma puanı
Sbs puanı
Basit spor hareketleri (uzun atlama, şınav, mekik, barfiks)
Vücut ölçüleri
Kendini ifade etme kriterlerine göre
Öğrenciler sıralanırlar.
Kayıt hakkı kazanan öğrenciler tam teşekküllü hastaneden alacakları sağlık raporu ile kayıtlarını yaptırabilirler.
Mülakat hakkı kazanan öğrenciler sınav sonuç belgesinde belirtilen tarihlerde mutlaka mülakata katılmak zorundadır. Aksi halde haklarını kaybedeceklerdir.

GEMİ MAKİNE ZABİTİ

Makine zabiti; Gemi Adamlarının Eğitim, Belgelendirme ve Vardiya Standartları Hakkında Uluslar Arası Sözleşmesi’nin (STCW–78/95) AIII/1 kodlu eğitimini almış olan, 6 ay açık deniz stajını yapan ve Denizcilik Müsteşarlığı’nın yaptığı sınavda başarı gösteren, 750 kw arasında gemilerde ana makine operasyon, gemi yardımcı makineleri operasyon, elektrik operasyonu, gemilerde bakım imalat ve gemi personel güvenliği işlemlerini kendi başına belli bir süre içersinde yürüten nitelikli gemi adamıdır.

Ehliyetleri uluslar arası düzeydedir.
Yüksek ücretlerle iş bulma imkânına sahiptirler.

Denizcilik sektörü; ülkemizin coğrafi ve stratejik konumu göz önüne alındığında bulunması gereken konuma henüz ulaşamamış, potansiyel değerlendirilememiştir. Denizcilik, yeni ülkeler, yeni insanlar ve değişik yaşam şekillerini tanıtır; böylelikle insanın ufkunu ve parayla kazanılamayacak kültürel birikimler oluşturur. Ülkemizin geleceği açısından denizcilik, en gözde ve ümit veren meslekler arasındadır

Denizcilik mesleği insanlık tarihinin her döneminde var olmuş ve önemli sayılmıştır.

Büyük ve güçlü ülkeler aynı zamanda denizcilik sektöründe önde ve etkili olmuşlardır.Dünyada ithalat ve ihracat taşımacılığının yüzde doksanından fazlası deniz yoluyla gerçekleştirilmektedir.

Nitelikli gemi adamı bu alanın en önemli unsurudur. Geçmişte ve günümüzde olduğu gibi gelecekte de kara, hava ve raylı sistem taşımacılığının deniz yolu taşımacılığına ait olan kapasite üstünlüğünü elinden alması beklenmemektedir.

Nüfus artışı ile beraber artacak olan deniz taşımacılığı, daha çok sayıda gemi ve

gemi adamı ihtiyacını da beraberinde getirecektir. Ancak gemilerde teknoloji kullanımının

artmasıyla gemiler daha az sayıda gemi adamıyla yürütülecektir. Gelecekte gemi yöneticileri, gemicilik ve seyir bilgilerinin yanında elektronik izleme, elektronik bakım konularında daha üst düzey bilgi ve becerilerle donatılı, biraz da hidrolik-pnömatik bilgisine sahip kişiler olacaktır.

Denizcilik alanı uluslar arası bir boyutta düşünülmelidir. İMO (Uluslararası Denizcilik Örgütü) üyesi bulunan tüm ülkeler altına imza attığı sözleşmelere uymak zorundadır. Denizcilik eğitimi de STCW’ye (Gemiadamlarının Eğitim, Belgelendirme ve Vardiya Standartları Hakkında Uluslar arası Sözleşme ) göre düzenlenir. Okulumuz da bu hükümler doğrultunda gerekli çalışmaları yapmaya devam etmektedir.

ALANIN ALTINDA YER ALAN MESLEKLER

Gemi Yöneticiliği (Güverte Zabitliği)
Gemi Elektroniği ve Haberleşme Zabitliği
Makine Zabitliği
Yat Kaptanlığı
Balıkçı Gemisi Kaptanlığı
Su Ürünleri Üretimi

Trabzon ADML
www.turkdenizcileri.com
expertsailor

Foruma Git:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi
Reklam Alanı